Roligast på länge, hästen, 1408

Var fruktansvärt bakull igår morse när jag vaknade efter en sjukt rolig kväll i fredags. Jag och Christoffer mötte Zurka och hans tjej (från Örebro/London) på vår nya favoritrestaurang. Vad den heter har jag glömt nu men det är en grekisk restaurang som ligger nere vid gymmet på Södergatan. Jag och Christoffer delade på en flaska vin och det var där det började. Jag vet inte när jag skrattade så sist. Emma som hon hette skrattade verkligen hela tiden, och med lite vitt vin i kroppen så ja... Christoffer höll sig någorlunda normal men vi andra tre vred oss snart av skratt så att tårarna rann, åt egentligen ingenting. Sedan fortsatte vi hem till Zurka helt oplanerat och drack "Emmas bubbel" (vodka, sourz cherry, sprite) och en massa andra hemmagjorda drinkar. Sedan drog vi ut och drack lite till på Bishops och Utposten. Efter de två sista shoten var i alla fall jag redo att gå hem. Så ska det vara att festa. Så roligt minns jag inte sist jag hade! Och jo, haha, jag minns varenda detalj även den här gången.

Vaknade då igår morse när klockan ringde vid 11 då jag skulle till hästen och visa vad jag gick för... hrm. Mådde en aning illa men tog mig dit och sen fanns det inte tid för sånt. Gjorde en hyfsad insats på hästryggen och trillade inte av trots att det lilla söta monstret kastade sig och sparkade bakut lite. Ha! Den andra tjejen klarade det också bra tyvärr, men å andra sidan fick jag ju lugna ner hästen innan hon tog över. Verkar som jag får henne, men ägaren ville ha ytterligare betänketid. Jaja, ska dit på tisdag igen. Ska förresten lägga till ytterligare en benövning på gymmet...

I alla fall. När vi kom därifrån åkte vi och storhandlade (gäsp) och sen stack vi hem. Åt lite, sov lite. Fortfarande illamående. Sedan fick vi från flera håll erbjudanden om att följa med på Joddla på Tivoli, något vi blev lite sugna på, (utan att dricka, tack...) men samtidigt nej, vi var inte sugna på att köa utan förköp i stormen. Så det blev en film hemma istället. Jag säger bara detta: ska ni bara se en enda skräckfilm i år, se 1408! Jag gillar inte skräckfilmer eftersom jag för det mesta tycker de är tråkiga med en massa blod och knivar och konstiga varelser. Men detta var lika mycket en psykologisk thriller. Huvudpersonen hyr ett ökänt rum på ett hotell, 1408. Det som sedan händer där inne sände bokstavliga rysningar längs med ryggraden. Riktigt skräckskönt som de säger i Clockwork Orange. Det var en film som fick håret att resa sig på armarna eftersom "rummet använder vad man själv tar med sig in dit" som huvudrollsinnehavaren uttryckte det i en intervju. Jag kan inte sluta tänka på den, och den gav bokstavligen både mig och Christoffer mardrömmar. En riktigt klaustrofobisk film, men så jävla bra!

Senast jag blev rädd av en skräckfilm var det också Steven King som låg bakom. Vem annars? Rose Red, i sjunde klass eller något. Jag och Naffie vågade inte gå ut sen, haha. Tror dock inte jag hade tyckt den var så speciell idag.

Förutom allt det som jag har gjort har helgen i övrigt varit så himla mysig bara. Bättre sätt finns knappt att fira ett halvårs förlovning.