Då var man klar...

... med sin uppsats! Woooho! Inlämnad för en timme sedan. Det innebär förstås inte att den är godkänd och så ännu, men det innebär att jag kan återvända till min slappa tillvaro.

Var på tal om att vara slapp (eller kanske inte) och paddlade i helgen i Rönne å. 1,7 km träning av överkroppen, haha. Det här med träning verkar börja stiga mig åt huvudet! Nej, men allvarligt talat så var det hyfsat tungt eftersom det blåste så mycket motvind på vissa ställen att man nästan paddalde uppströms. Vi var fjorton kanoter, men eftersom alla inte paddlade lika fort fick vi vänta på de tre sista i två och en halv timme efter att vi hade kommit fram. Såå segt. På kvällen sedan så var vi hos Viktor & Emma. Var så trött att jag somnade i deras soffa till Dimmu Borgir (eller hur norrmännen nu stavar det). Om ni någon gång hört dem förstår ni graden av trötthet. Jag hade ont i öronen när jag vaknade.

Nä, nu blir det frukost. Här är helgens pics:



Första rasten hade vi på det här mysiga stället.




Längs med ån var där fullt med kor. De måste ha sett tusen paddlare men de verkade ändå undra vad vi höll på med. Jag förstår dem.




Jag i full paddlingsmundering. Det pissregnade på morgonen, därav regnställ, men sedan blev det riktigt fint väder.




Det var en rejäl fördel att ha Christoffer därbak. Han fungerade som en tvåhästars motor! Nästan.

Hallå...

...igen. Jo, jag vet, jag borde kanske skriva oftare. Fast och andra sidan, är nog inte alltför många som bryr sig om vilket. I alla fall har jag haft goda skäl att låta bli. Vi har producerat ca 20 sidor annan text förra veckan, till uppsatsen, så jag har varit hyfsat skrivtrött... Men nu är den snart färdig! På fredag ska den vara helt klar, sedan ska den bara kopieras och examineras och allt det där. Och sen är det sommarlov, bara sådär. Kommer nästan att kännas konstigt, men sjukt skönt! Ska lägga ut en länk till uppsatsen när den kommit ut på Lunds Universitets hemsida någon gång i juni. Inte för ni kommer palla läsa hela, men det finns ju en sammanfattning i slutet om någon är intresserad av vad vi kom fram till. Har tänkt på ett inlägg som jag bara måste skriva, men det måste vara när inspirationen faller på. Kommer någon dag framöver antagligen.

Nu är det lunch och fortsatt plugg här i skolan. Sedan ska jag springa med Charre och Emelie (?) ikväll. Det är faktiskt så att man längtar. Jag har verkligen börjat tycka om att pressa mig själv! Sedan är det ju såklart det sociala i det som är kul. Man snackar hela vägen dit och hem. Att man sedan faktiskt gått ner lite i vikt och dessutom fått betydligt bättre kondis gör ju inte saken sämre!

Prag...

... kommer det alltså att bli. Bara en månad kvar också, och den kommer flyga förbi eftersom uppsatsen ska bli klar och sedan ska man börja sommarjobbet nere LA. Ser verkligen fram emot att jobba i sommar även om det inte blir mycket ledighet. Får bli sådana här weekends som Prag, någon runda till Kungälv och Göteborg och hälsa på, precis som det får bli Småland. En och annan heldag till exempel på Bakken är också ett måste. Låter ganska mycket på en sommar ändå tycker jag, så himla många helger är det inte. Fast om man tänker efter så har jag plötsligt dubbelt så många helger denna sommaren jämför med förra. Inga långa varma dagar då man inte ens får se solen eftersom man är instängd i en plåtbox kallad City Gross. Istället kan man välja att gå eller cykla till hembesöken och får lite sommarväder när man jobbar i veckorna. Sedan kommer man hem på fredag kväll utan ångest för att man ska jobba och alla andra ska hitta på något kul. Att jobba helg är i princip aldrig värt det. Brun kan man ju dock bara drömma om att bli denna sommaren, sola kommer knappt att hinnas med men det är kanske heller inte högprioriterat.

Så Prag blir det då, med bilen. Jag, Christoffer, Zurka och... ja? Johanna? Helst inte, av flera anledningar. Först och främst för att jag inte vill resa med någon jag inte känner på grund av risken för bråk och/eller att det blir uppdelningar. Enligt Google Maps kommer det att ta 11 ½ timme att köra ner, om man räknar in båten Trelleborg-Sassnitz som går absolut fortast. Det kommer bli en lång resa, men vad fan, man kan ju ha roligt i bilen också. Det är faktiskt en av mina resedrömmar att göra en roadtrip med vänner (fast jag nog närmast tänkte på typ Rout 66 och inte E52). Vi kommer dessutom köra genom Tyskland så det blir väl någon paus där i alla fall. Vem vet, på hemvägen kanske vi kör in om Berlin eftersom vi ändå kommer köra precis runt staden. Då kanske ni undrar varför vi inte åker till Berlin istället. Därför att det kostar runt 120 kr per person och natt att bo på trestjärnigt hotell mitt i Prags centrum. En öl kostar ca 9 kr. Och jag är student.




På en av min och Christoffers många roadtrips, här på väg till Harald och Apelnäs utanför Borås.




Som sagt finns det flera sätt att få tiden att gå när man åker bil...

Välbehövlig helg...

... är det här. Gjorde egentligen inte ett skit igår, satt hemma och kollade på film bara vilket var precis vad som behövdes. American History X, jag tröttnar aldrig på den. Men när vi nu, förutom den, också äger Romper Stomper så ser man varifrån idéen kommer. Fast att göra en film om nazism och inte enbart skinheads är rätt hårt. Sedan blev det en hjärndöd actionkomedi med Schwartzenegger, liksom för att väga upp allvaret. Det gjordes en del bra på nittiotalet ändå. Tänk att man har blivit så gammal att man kan bli nostalgisk! Alltså dags att bli det på allvar nu någon gång snart. Nittiotalsfest med magtröja, jazzbyxor, Scooter, Backstreet Boys och Smirnoff Ice. Kan ju bara inte misslyckas!

Idag var jag och Christoffer ute och gick en tvåtimmarspromenad med Zurka. Kom fram till (bland en massa annat klokt och dumt) att vi allihop måste åka till Prag eller något sådant ställe över midsommar. Detta ska verkligen bli av, så det är lika bra att ta tag i det med en gång. Ska bli sjukt roligt! När vi sedan kom tillbaka från promenaden ringde Emelie och bad om att få komma hit eftersom någon idiot jagade henne med bilen från Söder till Väla och tillbaka igen. Folk är fan ta mig inte kloka. Tyckte hon gjorde helt rätt i att komma hit i alla fall, tre är bättre än en.

Nu ska vi gå och spela biljard eller något i den stilen om Zurka bara kan slita sig från ICA någon gång... Snigeln själv.

En fin bild...

... såhär på morgonen. Sitter och pluggar på vår uppsats nu. Då kan det vara nice att minnas att det finns något annat än skolan...! Bilden är från Zurkas 22-årsfest men ser ut som en reklambild för "Vänner" eller så tycker jag. Harald ställde upp kameran på stativ på bardisken och tog den. Synd att Christoffer inte är med bara.




Zurka, Charlotte, Harald, jag och Viktor. Känner ni kanske igen delar av bilden?

Fullt upp...

... igen! Vilken dag! Var först och gjorde en intervju på Tågaborg, sedan ner om stan och lämnade en film och bokade tid hos optikern. Sedan hem, byta om och ut till det söta monstret på Långeberga, aka Chacha. Sista gången idag. Red ut en sväng barbacka och bara njöt av att vara ute och rida. Tråkigt att det är slut på ett sätt, men å andra sidan har jag verkligen inte tid och det går verkligen inte framåt med min ridning vilket gör det hela till ett måste. Sådana har jag nog av ändå. Men Malin sa att jag är välkommen ut när jag vill och jag sa att jag gärna hjälper till någon enstaka dag om det skulle behövas. Sedan bytte jag till vanliga kläder igen, slängde in två maskiner tvätt och åkte ut till Väla för att handla present till Christoffer. Hittade inte riktigt allt vad jag letade efter så jag ska försöka i stan imorgon. Hem igen och så ta ut tvätten, äta kvällsmat och plocka undan. Sedan var jag och Charre ute och sprang. Ville att Emelie också skulle med men hon ville springa redan vid 5, omöjligt för mig att hinna. Så hem igen och visade Charre bilderna från Valborg. Haha, herregud. Ett urval av de 86 stycken jag lyckades ta finns nedan. Och nu har jag precis hängt upp sista maskinerna tvätt. Jag som skulle plugga också. Jaja, det får väl vara någon måtta på fliten.

Måste säga att konditionen redan är avsevärt bättre. Jag och Charre enades om att vi får höja nivån till nästa gång. Jag hade till och med krafter kvar att spurta på slutet, då har man inte sprungit tillräckligt hårt! Kanske det här med springandet kan hålla i sig ett tag ändå? Börjar ju bli kul när man märker resultat!

Här kommer bilderna:



Det började lugnt efter att vi kommit in från grillningen... (Sandra, Paulina, Matos, Björn, Dennis)




... men sedan klättrade Charlotte efter den sista av hattarna! Ingen fest utan hattar...




... och vi fick en ny pilothatt till samlingen...




... utav Zurka som använde den som Emil-mössa. Charlotte tyckte att Johans glasögon också var bra rekvisita...




... precis som Zurka tyckte om sitt ben som fick funka som gitarr eftersom Christoffer körde hårda riff på den riktiga...




... varefter Johan blev inspirerad och började dansa (lägg märke till skärpet) och drog med sig de andra boysen...




... medan tjejerna blev förvisade till köket och vasken. Fast varför sitta där...




... när man kan stå på händer i vardagsrummet?!

Som sagt bara ett urval av bilder. Men kom inte och säg att våra fester är stillsamma och tråkiga. Ni skulle sett när nittiotalsmusiken drog igång, då satt ingen stilla och ingen var tyst, trots att 20 % var nyktra! På tal om nittiotal är det temat på nästa fest, när vi nu bestämmer oss för att ha den. Då gäller förra årtiondet till 100 %, från kläder till musik!

Hektiska dagar...

... men härliga! I torsdags var det Valborg. Inledde med grillning på Viskan tillsammans med Paulina, Matos, Björn, Sandra & Johan. Sedan mötte vi upp Zurka och Charlotte och stack hem till oss. Till att börja med var festen faktiskt nästan lite seg, vilket faktiskt inte hör till vanligheterna när vi drar ihop våra kära vänner för spritkalas. Men det lättade snabbt och snart kom mössorna fram. Sedan gick det vilt till. Folk överallt; i vasken, i garderoben, bland ytterkläderna, ståendes på händer, dansandes... ja, överallt! Lovar att bjuda på lite bilder sedan, men jag pallar inte ladda upp dem tre på natten. Sjukt roligt blev det i alla fall.

Gårdagen spenderade vi i köket hos mamma där vi lagade mat till dagens släktkalas och sedan gick vi hem och tittade på nya Bond på dvd. Bond är Bond, inte mer med det.

Idag hade vi som sagt släktkalas, men vi hann faktiskt sola en stund på Råå innan det var dags. Vi var över tjugo personer på kalaset, men det blev en kort tillställning. Alla hade gått hem redan efter tre timmar vilket var både synd och lite skönt. Sedan drog jag, Fia och Christoffer vidare till fest hos Navel och Marielle och drog med oss Emelie som ringde och sa att hon var uttråkad. Vet inte om det blev bättre för henne av att följa med dit, men det hände något åtminstone. Kände inte för att dricka idag igen, men det var helt klart trevligt för min del ändå.

Det fanns fler ljuspunkter idag. För det första var det många av Christoffers släktingar som gav saker som enbart var till mig, som till exempel ett par jättefina örhängen med matchande halsband som jag fick av hans farmor. Det värmer. Och sedan levererade Simon en fin kommentar till mormor som tyckte att han borde klippa sitt Magnus-Uggla-krull: "Men du, vi har ju faktiskt i princip samma frisyr!" Haha, den hade alla roligt åt!

Mest betydde en i era öron kanske oansenlig kommentar som jag inte var menad att höra, från Klas (Christoffers pappa) till min mormor; "Ja, de passar bra ihop." Det är mycket stora ord för att komma från honom. Även Christoffer blev glad när jag sa vad jag hört. Jag påpekade för Klas att jag hade hört vad han sa och då blev han nästan generad. Det syntes nog hur glad jag blev. Jag känner aldrig att jag är tillräckligt bra i hans ögon, som om jag måste bevisa att jag är smart och duktig nog. Jag tror inte att han funderar i de banorna och därför är det dumt av mig att tänka så, för om jag verkligen hade velat imponera på honom borde jag skita i hans åsikt. Cirkelresonemang. Ja, men glad blev jag i alla fall.

Nu är det natti natti, snart dags att gå upp igen! Ska utnyttja morgondagen också, förhoppningsvis med en utflykt. Södra Skåne kanske?