Goliat vann...

Ville bara göra en uppdatering kring det underbara soviet-lika Helsingborgshem. Jodå, vi fick visst betala hyran tillsist ändå. Men vi fick i alla fall en ursäkt av chefen för att det gått till som det gjort. Och biobiljetter. Fattar ni, biobiljetter!! Det är ju rena hånet, men för all del, nu kan man ju i alla fall trösta sig med en bra film... haha. Ja, jag ska i alla fall se till att tala om för var och en jag möter vilken stil det företaget kör.

Nu blir det sängen. Natti, natti!


It all makes sense

Kom just hem från en verkligen mysig kväll med Charre och Emelie. Jag och Charre träffades redan halv 4 och sedan kom Emelie också en timme senare. Gick på stan utan att köpa något (duktiga jag). Sedan gick vi i regnet hem till Charre som bjöd på kladdkaka. Sedan blev det förstås tjejsnack på det. Varför fikar man någonsin ute när det är så mycket mysigare att vara hemma hos någon? Dessutom får man ju äta hur mycket kladdkaka man vill!

Efter sådana här kvällar förstår jag verkligen varför vi tre blev vänner och varför vi fortfarande är det! Så olika, men ändå rätt lika när man tittar lite närmare. Tycker verkligen mycket om er, tjejer! (Varför skriver jag det här? Vi träffades för en kvart sedan och jag kunde ju ha sagt det då. Jaja, huvudsaken är att det blir sagt!)




Kräftskiva -08. Sweet bild... haha.


Dagens hetaste tips:

FLYTTA ALDRIG NÅGONSIN TILL HELSINGBORGSHEM


De vill åt dina pengar, men är överhuvudtaget inte intresserade av sina hyresgäster. Gör dig själv en tjänst och gå ur den bostadskön om du någonsin gjort misstaget att ställa dig i den. Jag önskar att jag själv hade gjort det, innan det var försent. Från dag 1 har informationen från det företaget varit en bra bit under minimum, och de fortsätter att komma med trevliga överraskningar om våra skyldigheter och deras rättigheter, varje gång man pratar med dem. Jag är så arg att om jag hade kunnat dra mig ur den här lägenhetsdealen nu så hade jag gjort det. Jag bor hundratusen gånger hellre hos en hyresvärd som bara sköter sina åtaganden lite då och då, men som man i alla fall kan diskutera med, än hos Helsingborgshem. Vi har säkerligen inte sett slutet på deras lilla powertrip ännu. Den lilla privatpersonen mot det stora, starka företaget. Rena David & Goliat, bara det att vi inte har någon stenslunga.


Jag skulle vilja vara bäst...

... på någonting. Nästan vad som helst. Jag vet att jag är bra på många saker, och på vissa saker bättre än genomsnittet. Som att hantera en penna, att skriva eller rita med. Men jag skulle vilja vara bäst. Lite löjligt, jag vet, men hade det inte varit härligt att kunna trösta sig med att man är bäst på någonting de dagarna när man känner sig ganska så värdelös? Om man då kunde tänka "Ja, men jag är ju i alla fall bäst på att..." någonting. Vad det är, är lite mindre viktigt. Men visst hade det varit kul att vara bäst på att sjunga, spela något instrument, teckna eller vara bäst på sitt jobb eller sin hobby? Någonting som kräver kreativitet.

Men så sitter jag här och funderar och känner mig lite värdelös och kommer plötsligt på att det finns en sak som jag faktiskt tror mig vara bättre på än någon annan i hela världen. Att vara Christoffers flickvän/fästmö/sambo. Det är väl det som är hela idéen med att vara tillsammans?


Vilket skitväder...

... men vilken skön dag! Har verkligen inte gjort ett enda dugg idag, underbart! Tog just på mig lite kläder efter duschen... klockan halv fyra. I lördags tog vi det i och för sig lugnt hela dagen också, men på kvällen bar det av till "Valleyhome" och Björn och Sandra. Det var en resa bakåt i tiden kändes det som. Först och främst för att jag och Christoffer cyklade dit, vilket kändes som när jag och Fia cyklade till alla dessa fester förr i världen. Väl hos Sandra och Björn körde vi "Jag har aldrig...", men det var mest inriktat på att få folk fulla tyckte jag det verkade som. "Jag har aldrig varit utomlands". Eh... vi bor i Hbg? Fanns förstås en del kul frågor också, men det hela kändes lite högstadiet. Kul! Sedan cyklade jag, Björn, Matos och Christoffer ner i stan medan resten tog bussen, eller rättare sagt; Matos och Christoffer skjutsade mig och Björn. Med livet som insats satt jag bakom Matos som var i högform, men sjukt kul var det! Sedan hittade vi mest på skit. Snodde pennor och allt möjligt annat som kanske inte passar sig i bloggen, haha. Hela utgången kändes 2006, vilket är ett mycket högt betyg. Jag tycker faktiskt inte om att gå ut längre överhuvudtaget, eftersom det aldrig kan bli så kul som det var när man var arton eller året efter. Förutom i lördags!

Vi kollade film med Göran, Hilda och Zurka i fredags. Äntligen såg vi "Män som hatar kvinnor" och blev faktiskt inte besvikna. Sjukt bra skådespeleri! Skulle träffat Viktor och Zurka och kollat film igår med men det blev trubadurstund och kebebsallad i Norra Häljaröd istället, och självklart snack om resan. När man kollar ut genom fönstret nu så kan man bara längta!

Gran Canaria

Ja, det är faktiskt sant!! Ingen skitjul utan snö i kalla Norden. Ingen julklappshets på Väla, med svetten rinnande i pannan, paniken i ögonen och hål i plånboken medan man slår sig fram bland andra som har samma vilda blick. Istället tjugofem grader, sol, bad och cabbe på Gran Canaria. Hinner hem lagom till nyår. Inte för att det är något att sträva efter (årets mest överskattade kväll) men i alla fall. Det viktigaste är att man slipper julen. Missförstå mig inte, jag gillar egentligen julen och jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan pepparkaksbaket med mormor eller ljusstakar och stjärnor i fönstren. Men det räcker bra där. Väla borde vara stängt hela december om ni frågar mig. Jag tycker om att ge presenter, verkligen, men ärligt talat, hur personligt blir det när man har en lista på åtmintone tio personer som bara ska avverkas? Födelsedagar är en helt annan sak, då är det för det mesta bara roligt att köpa och ge något till någon som personen verkligen uppskattar. Att ge för att man är tvungen är bara stressigt.

Men, istället för att klaga; nu får vi det bästa av två världar! Man får julstämningen innan men den 19/12 så är det bye, bye Sverige, mörker och kyla. Tio dagar senare landar vi här igen, bruna, fräscha och förhoppningsvis med lite ny energi. Det här ska bli en tradition, så fort det finns pengar till det! Tusen tack till Klas, detta var den bästa julklapp/födelsedagspresent vi kunde få.

Just nu ser vårt hem ut som ett av UFF:s lagerrum. Okej, jag kanske tog i lite, men det ligger kläder överallt (eftersom vi inte har några garderober längre) och det står flyttlådor utspridda lite varstans. Vi har snart fyllt källarförådet upp till taket med flyttlådor. Ska bli underbart att äntligen flytta. Sedan en resa på det. Om jag bara kunde hitta ett jobb också skulle det vara helt perfekt!

Plus och inte minus

Ja, faktiskt. Den senaste tiden har jag gjort av med mindre pengar än någonsin, i alla fall sedan jag flyttade hemifrån! Ingen shopping överhuvud taget och sedan fick vi sålt våra garderober idag. Kunde inte ta med oss dem på grund av höjden (2.36 m höga) men nu fick vi istället sålt dem för någon tusenlapp eller så. Trodde verkligen att hela väggen bakom skulle se fördjävlig ut efter skruvarna som hållit fast dem, men icke. Två rätt rejäla hål, men inte värre än att man kan peta in lite spackel med fingret och sedan låtsas som inget. Mindre än ett dygn efter att vi la ut dem på blocket var de hämtade och allt. Blocket is the shit! Bra för säljaren, bra för köparen!

Var i LA idag och hälsade på uppe på Myndighetsenheten. Hämtade upp Anna först och sedan stack vi dit. Annika var redan där eftersom hon vikarierar där denna veckan. Åt lunch med alla och det kändes som om vilken dag som helst i somras! Vi var ingen sensation, vi hörde liksom dit. "När kommer ni nästa gång?" sa Christina. När ni julpysslar kanske? Haha. Kul att träffa alla och sedan fick jag en hälsning från en brukare också. Hon kom inte ihåg att Carina hade träffat henne innan, men mig mindes hon sedan i somras! Lite kul.





Ja, såhär var det då... Min legitimation från i somras.
Dags att söka ett nytt jobb nu.


Det närmar sig...

... med flytten, alltså. Hann faktiskt med allt jag skulle förra veckan, hör och häpna, förutom att rensa klart i rumsavdelaren och träffa Charre som inte kunde när jag träffade Emelie. Trist, men det var förstås trevligt att träffa bara Emelie också. Blev lite längre än vad jag hade tänkt och när jag kom hem var den första kommentaren från Christoffer: "Vart har du varit? Du luktar sprit!" Haha... faktiskt så blev vi bjudna på vin på Juvel & Design en vanlig onsdagskväll. Så lever man lyxliv.

Denna veckan är det plugg, plugg och PLUGG som gäller. Måste verkligen råplugga idag, nu, egentligen... Men det är helt klart roligare att skriva blogg än att läsa avhandlingar och sammanfatta evidensläget kring MST-behandling. Ska äta lunch och sedan sätta igång.

Hade en riktig svenssonhelg i helgen vilket inte alls var fel. Var och handlade i fredags innan vi åkte hem och såg på film. På lördagen var vi i Norra Häljaröd och tvättade, dammsugade och vaxade bilen innan vi åkte till Ängelholm och köpte kebabpizza med extra kött och vitlökssås som vi åt med Klas och Lena. Därefter eldade vi i spisen och tittade på körslaget hos Klas. Körde hem och gick och la oss vid tolv. På söndagen gick vi en riktig långpromenad längs Råån, till Gantofta, till Bårslöv och tillbaka till kyrkan innan vi hälsade på i Raus och spelade Wii med Isac. Gissa vår ålder? Hade jag varit er hade i alla fall inte jag gissat på 22. Christoffer fick lite panik och ville att jag skulle lova att inte varje helg framöver skulle se ut såhär. Ingen fara!

Så nu skulle det egentligen ha varit en och en halv vecka kvar till flytten. Men ¤&%c%+#¤/& Helsingborgshem har, utan att informera oss, bestämt att de ska renovera hela lägenheten (förvisso på vår begäran), inklusive byte av golv, tapetsering och målning av badrummet efter att vi har flyttat in. Ehrm, och vart ska vi vara då? Ska vi hissa upp sängen i taket eller sova i uterummet? Beställa hämtmat på deras bekostnad och duscha under trädgårdsslangen? Vi ska flytta till en tvåa, inte ett slott med sju badrum och två kök. Det värsta är att de inte har informerat oss om att de tänkte göra såhär. Vi har ju tagit förgivet att eftersom lägenheten nu står helt tom och har gjort så sedan två veckor tillbaka så skulle renoveringen vara i full gång nu, särskilt som vi har fått höra detta från dem tidigare. Tack vare en räddande ängel i form av förra hyresgästens dotter som ringde till mig i ett annat ärende så började jag förstå att det kanske var såhär det låg till. Så nu får vi veta nästa vecka, det vill säga samma vecka som vi egentligen ska flytta, om vi kan flytta in den första. Det kan vi, om det är så att målerifirman hinner göra hela renoveringen på tre dagar. Det skulle jag vilja se! Så uselt skött från början till slut av Helsingborgshem, speciellt vad det gäller informationen. Om inte förra hyresgästens dotter hade ringt hade vi fortfarande gått runt och trott att vi skulle flytta in i en nyrenoverade lägenhet den första november. Och så tror man att kommunala bostadbolag skulle vara bättre än privata. Så fan heller!

Hektisk vecka

Ja, det kommer det verkligen att bli. Tur att man laddade med en skön helg! I fredags satt jag och Christoffer bara hemma, gjorde egna hamburgare och kollade på TV. Sådana svenssonfredagar kommer det garanterat att bli fler av när vi flyttar ut på "lannet", men det har jag inget emot. Funderar dock på om vi ska köpa PS3 så småningom för att inte bli alltför uttråkade, haha. I lördags så åkte vi till Väla och jag köpte mig en riktigt varm vinterjacka, present till lillasyster som snart fyller år och lite smink. Jag vägrar att frysa i höstkappan en vinter till, det är ju hemskt när man går ut och direkt börjar huttra! Nu är det dock färdighandlat med kläder tills jag vet att jag har ett jobb av något slag på G i januari/februari. Var tvungen att ha en jacka, men inte en endaste tröja, kofta, byxor eller något sådant hamnar i min garderob förrän jag har en inkomst igen. Med flytt och allt så kommer pengarna knappast räcka ändå. Så är det att vara fattig student! Så tycker ni att jag klär mig tråkigt så har jag i alla fall en bra anledning, haha.

På kvällen kom Matos & Paulina hit och så lagade vi riktig svenssonmat; köttbullar med potatis och brunsås och åt tills vi kände oss som de stackars köttbullar som blev över. Sandra & Björn kom också och så körde vi eget oddset och satsade tjugo kronor på resultatet på matchen. Ingen satte på vinst för Sverige och oj så rätt vi hade. Sandra & Paulina satsade helt rätt på 0-1.

Igår körde vi en runda och hamnade i Ängelholm och tog en promenad längs med ån. Riktigt höstigt, kallt och mysigt! På kvällen hyrde vi Rosa Pantern och Zurka kom hit och berättade sina planer om att knocka nästa tjej han ser ute och ta med henne hem. Den killen, den humorn. Christoffer förstår den tydligen men det är värre med mig...

Har gått upp tidigt på min lediga dag idag och pluggat. Det ni! Ska in i duschen nu och sedan ta en fika med Anna och Annika. Resten av veckan ska jag hinna med att tvätta, städa, handla, gå på kalas, gå till tandläkaren, träffa Emelie och Charre (hoppas jag), färga håret, träffa mamma, ringa några samtal inför flytten, städa bilen, rensa i rumsavdelaren, börja på två arbeten i skolan, göra klart det jag håller på med och sedan försöka hinna med att gå på föreläsningar också. Får se vad jag lyckas med!

Fredag!

Riktigt nice med helg, känns som att det faktiskt behövs. Skulle hälsat på min kisebebis idag men det blev inte så. Han/hon? är antagligen som allra sötast just nu. Får sitta här och plugga på det jag borde gjort innan i veckan istället. Ska hämta katten i november någon gång när vi kommit i ordning efter flytten. Ska bli härligt att ha en liten pälsklädd skugga som kommer och möter en och tigger mat när man kommer hem.

Jag och Christoffer var ute hos Klas i veckan och meckade lite med bilen. Definitivt roligare än att plugga... Var som vanligt helt underbart att komma bort från stan och glömma att det finns stress. Norra Häljaröd är som en annan värld. Så vill jag bo! Vi hade ett bra middagssamtal också, om än inte så särskilt roligt. Men man kan inte förändra livet åt andra.

Verkar som om mamma äntligen upptäckt internet och hittat min blogg efter tre och ett halvt år eller så. Lite läskigt... Fast det man skriver måste ändå kunna läsas av vem som helst. Det gäller bara att komma ihåg det.

Snart är Emelie hemma igen. Även om jag såklart avundas henne resan hon har gjort så hoppas jag att hon har haft det riktigt roligt! Saknar henne definitivt. Måste ta mig tid att träffa både henne och Charlotte snart, trots all flytt och allt plugg som det är just nu.





Det näst bästa i hela världen.
Ingen kisebebis kan hota den platsen!


Det kommer...

...en ny design. Så småningom i alla fall. Har gjort en del småändringar i kodmallen so far och upptäckt att bloggdesign är minst lika kul som att blogga. Gjorde en fin header som inte blev snygg på bloggen när jag testade, blev alldeles för hög. Är ingen expert på photoshop så jag får väl göra om den från början för att få rätt storlek utan att den blir helt utdragen... Man kanske inte bara lär sig väldigt basic webdesign utan till och med lite mera photoshop när man håller på med det här.

Har pluggat hela dagen så nu blir det sängen innan man ska på det igen imorgon. Jaja, med ca tre månader kvar i skolan ska det väl gå. Man har ju trots allt klarat de andra trettio och en halv terminerna i skolan redan!

The Studio



Slarvig sminkning, ännu sämre hårstyling och mycket otrevliga stylister. Underbar studio (tolfte våningen i Turning Torso), en trevlig fotograf och bilder som var helt sjukt, oförskämt dyra. Men för all del, bilderna blev bra. Eller vad sägs om smakprovet?