Prag, finally...

...here we come! Klockan 06.00 bär det av imorgon mot Trelleborg, sedan båten över till Sassnitz. Sedan ligger autobahn där och bara väntar på att ta oss till Prag via Berlin i den gamla fina hyundaien. Och Harald följer med på resan också, finemang. Hoppas det inte regnar alltför mycket på er här hemma i kalla Sverige... mohaha. Hemma igen på söndag kväll. See you then!

Slut på ledigheten...

... och latheten. Har förstås latat mig idag, inte gjort mycket mer än läst, spelat strandtennis i Norra Häljaröd och käkat kebebtallrik med Christoffer och Klas. Men på måndag är det dags att bruka lite allvar. Ska börja jobba som biståndshandläggare i Landskrona. Usch, vad jag är nervös faktiskt. Har ju varit där på praktik i fyra månader, men det är en annan sak att verkligen jobba där, att prestera. Känns också som att jag kommit ifrån det jag gjorde där efter all skola. Kommer nog tillbaka när man väl är tillbaka. Dessutom ska det bli väldigt kul att träffa alla som jobbar där igen.

Annars så ska vi snart ner till stan och spela biljard med Matos, Paulina och några av deras vänner. Ska bli att göra något annat efter två filmkvällar i rad. Eller, spelkväll med fightingspel hos Zurka igår kanske inte precis är filmkväll, men det involverar ju dock en tv. "Titta vi flyger" blev det i torsdags. Zurka och Rigi är ju, ja, Zurka och Rigi helt enkelt och naturligtvis tyckte de att den var skitbra. Fia verkade inte lika road stackarn. Var dock kul att se henne! Saknar syrran emellanåt faktiskt.

Nu är det sångstund här hemma, Christoffer har plockat fram gitarren och pärmen med låtar som är början på ett projekt så det är bäst att jag slutar skriva innan jag börjar skriva låttexter istället för det jag vill säga, vad nu det är... I vilket fall fick jag det inte sagt.

Sweden Rock!

Var på Sweden Rock Festival i lördags. Man måste ju fira nationaldagen... Somliga av de som var där gjorde i och för sig det genom att måla sig gula och blåa men desto fler var naturligtvis svartklädda. Det var som att samla alla som inte får vara vilka de vill på ett och samma ställe och totalt släppa dem lösa. Det fanns alla sorters människor, från extremt feta till supertunna rockkillar i långt hår. Naturligtvis fanns det också en hel del stupfulla som vinglade omkring eller sov under någon buske, ofta med ölen fortfarande i handen. Tjejer i rosa hår och så korta kjolar att det hade varit bättre att ta av den, killar i klänning och så naturligtvis vi då. Det enda som inte fanns representerat var, ursäkta uttrycket, blattar (inte en enda!) och brats. Faktiskt världens bästa stämning där, trots att tiotusentals människor trängdes fulla på ett begränsat utrymme.

Som ni förstår har jag aldrig varit på någon sådan här festival tidigare, men det var en positiv upplevelse. Tackar dock gud (eller kanske Klas) för att jag slapp krypa in skitig i något fuktigt, iskallt tält när kvällen var slut. För jävlar vad det var kallt! Jag skulle försöka äta en hamburgare och dricka en fanta men var tvungen att be Christoffer hålla burken eftersom mina händer skakade så mycket att jag spillde ner hela jackan. Kan bero på att jag var så helt, totalt uppslukad av Dream Theaterkonserten (fy fan vad bra!) att jag inte märkte att jag frös förrän jag skulle gå därifrån. Försökte hitta ett bra klipp på Youtube från konserten men det visade sig att ingen annan hade lyckats bättre än jag med att filma dem så allt som finns är några halvkassa videor där man nästan får gissa vem som står på scen. Hade i alla fall en bra view där vi stod nästan längst fram så det finns åtminstone bilder i mitt minne. Upplevelsen kan ju såklart ändå inte fångas på film så det kvittar. Jag har aldrig gått på en konsert med ett band som jag verkligen, verkligen gillar (Joddla med Siv på The Tivoli räknas inte) så bara det var en upplevelse. Att det sedan är så sjukt, sjukt skickliga musiker och att publiken är musiknördar som är där för musiken och inte bara masshypnosen och därför inte trängs och är jobbiga hjälpte säkert också. Faktum var att man hade kunnat ta sig hela vägen bak genom publiken även om det säkert var tjugotusen personer där. Så rakt igenom trevligt alltså. Sen, såklart, finns det alltid idioter som ska hoppa en på tårna och springa fram och tillbaka, men de var få. Vi såg också Journey, Soilwork (usch) och Europe plus några minuter på några andra band när vi passerade scenerna.

För övrigt var hela resan dit härlig (kanske delvis för att man gled dit med Mercas sittkomfort) och vi tog bland annat en tur inom Vinslöv och tittade på bangolfen. Stannade med bilen och bara glodde, som man kör igenom lejonparken på zoo ungefär. Christoffer skämdes men Klas ville titta. Vinslövsborna verkade vana och fortsatte bara med sin bangolf utan att ta notis om oss. Vi hann också med att busringa till McDonald´s i Kristianstad.

Vi åt också pizza i Sölvesborg och fick prata med Klas om en sak som vi inte har kunnat prata med vem som helst om eftersom det egentligen bara delvis berör oss. Självklart har vi pratat med varandra, men ibland behöver man ett utifrånperspektiv och kanske också till viss del den dubbla kompetens som Klas har.

Med allt detta vill jag egentligen bara säga att det var en riktigt rolig upplevelse. Om ni aldrig har varit på en festival såhär så borde ni prova! Bara att komma bort och göra något annorlunda var mycket välgörande. Igår blev det en långpromenad till Pålsjö skog, "Analyse that" och en massa godis med Zurka och Rigi. Långt ifrån fel det heller! Blev faktiskt sugen på att springa i Pålsjö i veckan så det ska jag faktiskt göra! Kan ta Fredriksdal också som vanligt, jag är inte sån. Springer gärna mer än en gång denna veckan när jag är ledig och allt.

Ikväll ska jag ut till gamla stallet och hälsa på, ska bli riktigt kul! Kanske det blir en ridtur också? Så tråkigt att min älskade vovve inte lever längre. Kommer kännas fel att Rico inte är där!

Vi fick ett gratis... ja, plagg, som det stod Kopparbergs på. Det kunde man ha mycket kul med. Jag kom till exempel fram till att det fungerade utmärkt som både kjol, tubtopp och scarfs. Hade nog helst inte gått ut offentligt i det dock! Här är ett annat användningsområde:



Terrorist nr 1 (Christoffer)




Terrorist nr 2 (Klas. Lägg märke till solbrillorna utanpå!)

Mycket på G...

... just nu känns det som. Fick godkänt på uppsatsen idag, ska bara fixa några detaljer och sedan lägga ut den på LUP, alltså i universitetets databas. Kommer att blir upplagd i slutet av nästa vecka. Då ska vi skicka ut adressen till våra intervjupersoner. Hoppas att vi får reaktioner från dem, och hoppas att de är positiva! Ska bli allra mest spännande att höra om de tycker att vi har gett en rättvis bild av hur det är att vara adopterad.

Har agerat datorexpert till mormor och morfar idag, skulle fixa internet till dem. Inte helt enkelt, inte ens Telias support kunde lösa problemet. Problemet är att de ska installera ett modem, ni vet ett sådant där "biip, bip, bip, bip, biip, bi-biiip..." 56kb. Det funkade sådär med en ny dator, blev bara blåskärm när man försökte koppla upp. Jag har stort tålamod, men sådant tekniskt skit som inte fungerar kan göra en galen. Hade det varit min dator kanske den hade åkt ut genom fönstret. Fick i alla fall varma mackor för besväret. Och få är så tacksamma för hjälp som mor- och farföräldrar, eller hur?

Nu ska man, efter imorgon, ha sommarlov i drygt en hel vecka. Snälla, snälla, gör så att det blir fint väder då! Ska på Sweden rock på lördag med Christoffer och Klas och se bland annat Dream Theater och Europe. "It´s the final countdown..." Sedan ska vi gå ut och fira Emelies födelsedag (något försenat) någon dag snart. Och sedan är det förstås Prag. Ja, jag vet att jag tjatar, men det var så länge sedan man kom iväg någonstans känns det som! Helgen efter det ska vi till Kungälv och ge oss ut med båt i skärgården och självklart till en av Sveriges vackraste platser; Marstrand. Så blir det väl en sväng inom Göteborg också. Sedan har vi dessutom planer på att hälsa på mina kusiner i Småland, cykla i Danmark, åka till Bakken ett stor gäng, ta en tripp till östra Skåne, cykla på Ven, åka till Bornholm och ha nittotalsfest. Så visst finns det saker att göra. Och varsågoda för inspirationen!





Vackra Marstrand. Ljuset och utsikten över havet är... Marstrand.