Festival

Tänk att jag aldrig har upplevt en hel Helsingborgsfestival. Alltid är det något som kommer ivägen.


Torsdag:

Min enda lediga dag den här festivalen. Eller: jag skulle på kurs ombord men missade båten. Jag och Emelie stack till Väla istället och sen stack vi ner på festivalen. Fia mötte oss när Lise stack hem. Charre & Elin skulle gå med oss men blev efter i trängseln. De verkade ändå inte på partyhumör men det var vi. Vi kollade på en show där de gjorde parodi på kändisar; allt från Paris Hilton till Carola. (De = killar i diverse utstyrslar). Sen letade vi efter ett karaoketält utan framgång men hittade en elektrisk ko. Jag var den enda av oss som ställde upp att sitta på den. Jag fick faktiskt applåder för mina 22 sekunder. Jag borde prova äkta rodeo kanske?

Sen var det kase-dans och allsång i nåt tält. Skoj att flippa ut lite ibland.

När jag kommit hem och duschat ringde Fia, Jimmy & Johan och så körde vi ner i Råå och badade, haha. Rudolf bjöd lätt på skratten!

På finlandssvenska: ”Titta, jag kan skvätta vatten med koken!” och sen tog han upp en bit tång och satte den på huvudet ”Ah, titta! Jag har hår igen!”. Humorn höll ingen nivå precis men vi skrattade så vi fick ont i magen!

Fredag:

Jobba, jobba, ända till klockan halv 12. Sen letade jag upp Fia där hon stod och rullade kebaber i röken på GA och sen ringde jag Navel. Vi träffade honom och Cn, Ek, Jenny, Niklas, Ida, Toilet, Tutti och några andra i slagersalongen. Sen gick vi ut på gatan när de stängde och så kom Anna. Hon slog armarna om Navel och började kyssa honom.

Tutti: ”Är du dum i hela huvudet, Navel, eller är det mobilen det är fel på?” Tackar.

Han tyckte det var pinsamt. Haha, mer än jag kanske? Nja.

Jag kunde inte motstå att tränga mig emellan dem, sträcka fram handen, fråga om hon inte skulle hälsa och presentera mig. Hon fann sig snabbt måste jag säga. Efter det visste hon vem jag var och hon kunde bara inte släppa honom i två sekunder. När hon gått fick jag svar på alla frågor som inte hon redan hade besvarat genom att göra som hon gjorde.

Äh, det var ju bara en sån!

AD-Danne bjöd oss på efterfest men det blev inte att vi följde med. Vi satt i hamnen och snackade med Toilet, Ek, Navel & Cn. Cn är ju riktigt trevlig, utom mot Antun, haha! Konstigt. Han som aldrig hamnar i bråk med dem vi känner. Haha, attitydproblem eller säger alltid fel saker i fel läge? Bägge tror jag.

Ojoj, känns som vi känt dem så länge, de där grabbarna. Vi var självklara där.

Lördag:

Jobba, jobba, ända till halv 12. Igen. Sen bort till röken och kebaben på GA och sedan träffade vi Marielle och Jaquline på Knutan. Jag & Marielle gick och träffade Jocke, Fia & Jaquline åkte karusell och sen träffades vi igen. Mötte Cn & Navel utanför hamnpaviljongen och Navel såg ut som om han badat och gnällde över att Tutti hade hällt cider över honom så han blev utslängd ur tältet. Varför? Sen kommer Anna skuttande igen och knuffar undan Fia och slänger sig över Navel just när han börjar berätta en sak för mig. Marielle höll på att dö av skratt och jag var bara tvungen att le jag också. Sen skuttade hon vidare, Navel & Cn gick till Arom, Marielle & Jaquline åt sitt håll och jag & Fia träffade Walli, Mackan, Kimma, Span och en annan Kim. Så tog vi en öl/cider på Viking Bar och gick hem till Kimma. Där satt de och sniffade lustgas och hade skitskoj, haha. Jag var dödens trött så jag gick hem vid 3.


Körkort... nä då

Så var det dags igen i onsdags... att kugga alltså.

Så var det tredje gången gillt. Försöka att inte bita tungan av sig eller vrida tummen ur led i försöken att förhindra nervositetens mer... fysiska bitar. Sen kom han med sin svarta pärm och förklarade allt det där om protokollet som jag redan visste. Så gick vi ut i bilen och det var den hittills lättaste säkerhetskontrollen i alla fall!
"Vad gör du om du får imma på bakrutan?"
"Trycker på den knappen där"
"Javisst, fint. Då kör vi då."
Jag fick köra länge. Vid första rödljuset skakade foten på kopplingen av så mycket att det nästan blev motorstopp. Nä, inte riktigt då, men skakade gjorde den. Efter fem minuter var jag lugn, det här gick skitbra. Fy fan vad jag är bra. Nja... men jag tyckte jag var duktig.
Svetten rann längs ryggen trots AC, ironiskt nog. Det gjorde den förra gången också, men då på grund av panodilen som tog ner febern.
När jag svängde in och parkerade igen kom nervositeten tillbaka. Jag måste klara det här! Jag har nog klarat det! Jag trodde verkligen det. Men nädå, han yrade något om att jag hade för kort avsökningsområde och därmed "dålig planering och det är ju det som vi bedömer mycket" och att jag inte flöt med trafiken. Nänä!
"Du kom ju t.ex. så fort mot rondellen att du var tvungen att bromsa om det kom nån bil."
"Ja, men jag hade ju utan problem kunnat stanna?"
"Jo, men rondeller är till för att trafiken ska kunna flyta, du ska inte behöva bromsa. Du ska göra en tidig avsökning och anpassa din hastighet så att du kan flyta in i rondellen. Det är dålig planering."

Han hade verkligen inget annat att komma med. De klagar ju på olika saker allihop, hur fan ska man kunna rätta sig efter vad de säger? Det är ju kvalificerat skitsnack till stora delar! Och det är de som har makten och jag kan inte göra någonting åt det. Det är ju rena lottot, de gäller att få någon som har lust att godkänna en! JAG VAR SÅ ARG. ÄR. Men, kolla statistiken från Vägverkets hemsida. Är jag månde ett offer för den kanske?


89905-3

 Antal provGodkEj godkGodk i %
År 200052263599162769
År 200162104172203867
År 200263383910242862
År 200366173957271459
År 200474994126337355
År 200566043641296355
År 200632301782144855
 Källa: www.vv.se

Perfekt dag... nästan

Vet ni? Det här sättet att skriva är tråkigt att läsa. Det som står här sedan innan alltså. Hört talas om krönikor? Jag tror att jag ska försöka satsa mer på den stilen. Jag ska ta små utdrag ur mitt liv och skriva dem som historier. Inte riktigt en krönika, men i alla fall. För skriva historier; det kan jag åtminstone.

 

Vi tog till höger vid skylten ”Bo på lantgård” och körde längs den lilla grusvägen. Vi fick syn på en jättestor paddock där en tjej red en palomino barbacka och sedan mötte vi en stor brun häst med westernsadel och vita benlindor. Vi svängde in på en stor gårdsplan och hela atmosfären skrek tävlingsstall. Vi möttes av några kattungar och in på gården kom då och då någon ridande på hästar värda sin vikt i guld eller så medan vi väntade på ägaren till Lucas. Flera gånger hörde vi en häst gnägga förtvivlat. Så kom ägaren och vi gick in i stallet. Lucas var hästen som gnäggat så. Han var guldbrun med mörk man och svans samt en vit bläs. Han sprang fram och tillbaka i boxen, frustade och småstegrade sig, vände så tvärt att han halkade och svettades rejält. Han såg ungefär livsfarlig ut som han höll på men han var otroligt vacker! Hon förklarade att han inte klarade av att lämnas ensam utan andra hästar eftersom han blivit misshandlad under två perioder av sitt 13-åriga liv. Medan vi pratade målade hon upp bilden av min drömhäst. Gudasnäll mot de han litar på, villig att lära och med stor personlighet. Sen kom pengarna och satte stopp för det hela. Ja, en liten stund fick man vara i hästhimlen. Så ska jag ha häst själv en dag!

På vägen ut slog det mig plötsligt; namnet på gården! Vad jag vet om ägarna till den är inget som tål att skrivas ner, men det är högst roande fakta kan jag lova. Om de bara visste vad jag vet!


Från det ena till det andra

Förra veckan var det ingenting som gick min väg. Nada. Nothing. Jag ville verkligen inte mer. Med min tur ska man väl inte vänta sig att det löser sig för än är allt bara snack, men det ser lite ljusare ut åtminstone.
Cykeln; hm, den lär jag väl aldrig se igen men jag letar ny. Skrot vill jag ha den här gången, eller nåt som ser ut som skrot men inte är det, haha.
Romresan; glöm den, men jag får väl hitta nån annan som vill ut och resa med mig nånstans där det är billigt att leva.
Den där vänskapen; ja, imorgon får den en liten chans i alla fall, om än en tilltjatad... jaja, kanske bättre än inget.
Jobbet; går fint men jobbiga gnälltanter gör det mindre... hm, spännande.
Körkortet; det får en chans på onsdag.
Hästen; får en chans imorgon. En ny på G. Verkar seriöst. Ägaren till Mirran var inte riktigt redig i huvudet faktiskt. Tror ni mig inte kan ni läsa här under vad hon skrev till mig och Fia när vi inte ville betala henne i förskott och se vad jag svarade. Det var lätt kul att skriva det och dessutom bifogade jag en film med världens största landkrabba till häst i vattnet. Där fick hon.

När något händer måste man ner på bottnen först innan man kan börja kämpa sig uppåt igen. Jag var längst nere i källaren i början av förra veckan och redan nu är det bättre. Accepterande kallar psykologerna det... motsatsen till förnekelse.


-----------------------------------------------------


HELENA SKREV:

För det första verkar ni ju lite tröga eftersom att ni betalade för juni men jag ville ha för juli med fast det verkade ni inte fatta sen kunde ni ju inte göra ett skit utan att ha mamma med och det låter ju väldigt hm bra. Mirran är en väldigt fin häst men ni kunde tydligen inte rida henne rätt eftersom att ni sa att hon inte hoppade bra och jag VET att hon gör det för mina kompisar har hoppat henne och de har inte klagat snarare tvärtom fast de är ju duktiga ryttare!! Och det verkar som att ni inte vet ett skit om hästar när ni inte fattar att hon är en UNGHÄST och allt vad det innebär. En häst mår verkligen inte dåligt av vila så där har ni med helt fel men som sagt ni verkar inte veta ngn alls och jag hade ändå tänkt dumpa er efter sommaren då jag har en ryttare då som är duktig och kunnig och framförallt KAN rida. Klart jag bara rider för när jag tycker det är kul  och jag har aldrig påstått annat men jag har råd att köpa en häst för 40000 till det och då skiter jag i vad folk säger, jag hoppar iaf inte sönder en unghäst och drar henne i munnen så hon måste gapa för att komma undan bettet och sen tvinga på henne en rem för att få henne att sluta!!! Hoppas ni fattar att ni inte behöver komma tillbaka och förstöra henne mer nu!!!      


JAG SVARADE:

Ja, du fick ju betalt för juni den 20:e och vi har ingen större lust att betala dig i början av månaden och sen ska du bara dumpa oss två dagar senare. Den känslan har jag haft från början att du skulle kunna göra och se; den stämde ju alldeles utmärkt! Det säger du ju själv.Vi är seriösa och därför har vi mamma med, med tanke på att Sofia inte är 18 skulle ett avtal inte vara giltigt med hennes underskrift. Men det veeeet kanske inte du?Mirran ÄR en mycket fin häst med utmärkt exteriör och stor potential som du tyvärr inte tänker utnyttja. Visst har hon hoppkapacitet, det har vi aldrig förnekat, det enda vi sagt är att hon inte vet var hon sätter fötterna, därför att hon är en unghäst. Hon skulle kunna bli mycket bra med rätt träning. Du säger ju emot dig själv? Du betonar att hon är en unghäst "och allt vad det innebär" men samtidigt är hon en stjärna på att hoppa?En häst mår inte dåligt av att vila, men det är inte fråga om vila när hästen har enormt mycket energi i kroppen som hon inte får utlopp för. Dessutom hittade vi förra veckan en sten i hennes hov som vi fick använda vertyg för att ta bort eftersom den satt så djupt. Om du rider din häst när du har lust och inte så mkt som kollar till henne däremellan, skulle en sådan sten lätt ha orsakat inflammation och därmed hälta. Så vilken tur att vi "inkompetenta" tog hand om din häst och såg till att det inte blev så!Allt handlar visst om pengar för dig? Vi var "jättebra" och allt lät "jättefint" tills vi inte ville betala dig i förskott. Du har råd att köpa en häst för 40 000 kr att leka sönder och använda som ridskolehäst till alla dina vänner. Ändå måste du ha pengar av oss varannan vecka? Du missar aldrig ett tillfälle att påpeka att hon kostar så mycket, tror du att hon är en statuspryl eller? Det är ett djur du har, Helena, och hon förtjänar att behandlas som den fina häst hon är.På tal om bettet har vi hela tiden sagt att vi skulle vilja ha ett vanligt tränsbett. Ett snällt bett på en snäll häst! Vi har förstås hört rykten om att hon kommer studsande in på gårdsplanen med dig, med oss skrittar hon hur lugnt som helst på långa tyglar. Vi tar aldrig hårt i hennes mun!Du har aldrig egentligen sett oss rida henne. Vi har fått henne att gå på tygel i alla gångarter, även när vi ridit barbacka, fått henne att rygga och göra framdelsvändningar, hoppa studs och bada i havet. Om du nån gång försökt få henne att gå ner i vattnet så förstår du att om vi fick henne till det är vi långt ifrån inkompetenta. Dessutom utan vare sig spö eller sporrar.Helena, vi ville något med henne och vi var seriösa. Du vill bara leka och ta betalt. Det går inte ihop så vi låter dig leka sönder din häst själv.Ha ett bra liv och försök lura någon annan på pengar nästa gång. 

Anna, Fia


Haha, och inget svar tillbaka. Den knäckningen!


Det är äkta kärlek!

Det är äkta kärlek!

Titta på de blickarna, är inte det äkta syskonkärlek så existerar det inget sådant!
I need you Sis!

Helg

Jaha, i fredags var jag, Fia, Mackan & Walter och tältade på Ven. Trodde aldrig det skulle bli av men jodå! Jag och Fia hade fet packning, Mackan & Walter hade tält, öl och en filt... haha. Vi träffade värsta gänget där som skulle på reaggefestivalen. De var rätt lätt flippade, precis som hela resan.
Man kan sammanfatta den med nakenbad, pub på Ven, flygande gnistor, "Vi kör one touch!" när det spelades fotboll halv 6 på morgonen, rapsbaggar, uppräkning av Mackans "lekkamrater", öl, regn, lååånga promenader, dissade pågar, fallande grenar och flippade människor.

Jooooobb hela sommaren. Fan, jag jobbar hela denna helgen, jag jobbar hela Festival, till 12 på natten! Jag funderar allvarligt på en sjukskrivning.

Jaha, jag tog ett litet beslut igår igen. Haha, har blivit många på sista tiden. Men vafan, man får inte ta livet så allvarligt trots att allt som kan gå fel går fel just nu! Ingen häst mer, cykeln stulen, ofrivillig singel, jobbar alla kul helger... why don't I just kill myself? Därför att jag fortfarande tror att det kommer bättre tider!

Barndomsdrömmar och drömmar

Igår gick en liten barndomsdröm i uppfyllelse. Ni vet att man alltid ser på film hur hjältinnan galopperar med sin vackra springare på stranden i solnedgången, gärna barbacka? Som alla hästtjejer på 10 år ville jag göra detsamma. Riktigt så romantiskt som på film var det inte och det tog Fia och mig över en timmes hårt arbete att lyckas få hästjäveln att ens doppa hovarna men sen så! Det var riktigt härligt och imorgon ska vi göra om det!
Kvällens sämsta var dock att sedan dök det upp ollonborrar vid stallet... och då menar jag inte en utan kanske 50 på samma ställe. Observera: "Ollonborren är en 20-30 mm lång (!) skalbagge som svärmar i skymningen maj-juli och lever av trädens blad." Fy fan, har du insektsskräck så besök inte ängarna ovanför Örby en vacker sommarkväll! Dansen jag och Fia visade upp under vilda skrik gick inte av för hackor, hästarna i hagarna flydde i galopp och mamma som kom körande trodde vi lekte spöken med våra vita handdukar...

Herregud, jag är så trött på. Trött på... det mesta. Fast det är sommar, fast vädret är underbart och det är ljusare än någon annan gång på året, trots lata dagar på stranden och kvällsritter i vattenbrynet så fattas det. Något eller någon. Eller några är det nog? Jag vill vara en i ett gäng igen. Jag vill ha några som jag/vi kan grilla på stranden med, skoja med, vara uppe hela natten med, festa med, göra saker med! Några som är med på allt (inget "jag orkar inte" här!) och som man kan leva med. Konceptet vi hade då liksom. Jaja, jag vet att jag tjatar men jag saknar det så sanslöst mycket!

Det värsta med hela saken är nog faktiskt att jag är avundsjuk, Navel. Och inte på Anna egentligen. Nej, på dig och att du har hittat nytt folk och jag inte. På att du har hittat vad jag letar efter! Det är inte en ny pojkvän. Samtidigt, det gör att jag fattar en massa också. Jaja, jag får vänta och se.
Men är man vädur så är man; otålig!

Ny blogg!

Jaha, min blogg då! Welcome, welcome!
Känns som en bra uppdatering från lunarstorms s.k. "blogg", den är inte vidare seriös om man säger så fast man har sina prenumeranter.

Just nu är förvirringen ganska total i mitt liv. Fast jag har åtminstone ett jobb och det känns skönt, kom och shoppa taxfree på Aurora och hälsa på mig vetja! Men jag säljer bara sprit på danskt vatten och cigg på svenskt, till mångas förtret...
Sen kommer hösten och då får vi se vad som händer, men en lite Romresa hade inte suttit fel i alla fall, nåt som är värt att prata med Charre & Ina om.

Vad det gäller de kära Ödåkrarna och alla dem som hör till har de varit en stor del av mitt liv sedan början av sommaren 2004. Det var en oförglömlig sommar och det finns så många minnen med dem att det knappt får plats i huvudet. Hört Bryan Adams "Summer of '69"? Det är "Summer of '04" för min del! "...and if I had a choise, I know that I would wanna be there, those were the best days of my life."
Nu vet jag inte vad som händer, the magic is lost. Tja, kanske inte helt för vi har alla svårt att släppa varandra helt men... Minnen för livet är det dock på hög nivå, jag älskar dem allihop!

Herregud, vem av alla kan man verkligen lita på? Verkar som om varenda jäkel på den här jorden har sina egna intressen att skydda. Jag behöver träffa killar man kan lita på som jag litar på mina tjejkompisar som inte känner några Ödåkrare eller ens någon som i sin tur känner dem. Because me likie guys, de är lättare än tjejer ibland... ja, jag sa ibland...

Vi får se vad som händer, fortsättning följer. Även i bloggen!